SUPERFLASH! Årets viktigaste nätsnackis!

ÅR12bakjour4

Varje epok har sina gåtor. Kilroy, Bo Baldersson, Philemon Arthur and the Dung. Och i skärningspunkten mellan framtid och samtid är frågan på allas läppar, fortfarande:

Vem har #bakjour?

ÅR12bakjour1

Vi vet inte exakt var den mest omfattande spekulationsfesten i modern tid startade, men den bottnar helt säkert i människans nedärvda, gränslösa och lite naiva törst efter absoluta svar på livets frågor. Kanske var det kloutkalifernas grå e-minens @Magnusbetner som sådde fröet till den virala orkidé som så här i de sista skälvande minuterna av 2012 slagit ut i full blom.

ÅR12bakjour7

@Magnusbetner:s indirekta utpekande, förklätt till nyfiken fråga, av fiberkabelns Fibonacci, @stroemberg, tycks vara det som gjorde densamme till prime suspect tills helt nyligen.

ÅR12bakjour9

ÅR12bakjour8

Alla tänkbara metoder har använts för att ta reda på vem som har #bakjour. Vi har själva, förgäves, vid flera tillfällen försökt avgöra saken en gång för alla med tyckonomiskt vattentäta pollar, och @thomps tungrodda men tilltalande databas över dementier, med kod- och arbetsnamnet Sisyfos (se plats 6 på vår lista över årets viktigaste nätsnackisar) har skingrat dimmorna en aning. Det cirkulerar även förslutna kuvert med förslag.

ÅR12bakjour11

Och vi väntar fortfarande på att twitterkartografen @hampusbrynolf ska lyckas sjösätta sin lovande virala lögndetektor.

ÅR12bakjour3

#Gammelmedia:s skickligaste privatspanare har åkallats…

ÅR12bakjour6

… och spekulationsvågorna gick höga under både världens största kloutläger #SSWC och under #Almemedalsveckan. Misstankarna har rört sig i cirklar kring en trång krets av medie1337en på Knivsöder och i #Sjöstan, med @stroemberg, @blisk och @viktorbk som själva axeln, och namn som @bisonblog och @leo_wallentin som satelliter.

"Varumärken ska inte byggas i sten, balsaträ eller frigolit. De ska byggas i realtid."

”Varumärken ska inte byggas i sten, balsaträ eller frigolit. De ska byggas i realtid.”

Om någon nu, fullt berättigat, frågar sig och resten av twitter varför bromance-kulturen lyser med sin frånvaro som egen post på denna slutgiltiga lista över årets viktigaste nätsnackisar, så har ni förmodligen ett tänkbart svar här: I princip ingen kvinna har förekommit i gruppen av usual suspects (med undantag av @helenasandklef som vann en av våra märkligt ignorerade vem har #bakjour-pollar) och den bromantiska förtrollningen kring #bakjour:s tappade glassko på medie1337ens ständigt pågående rejv på slottet ser inte ut att brytas under överskådlig samtid.

Vi ser just nu ingen slut på detta till maskeradbal utstyrda kloutkalas, men hoppet och lättjan sägs ju vara det sista som överger människan. Bidra gärna med nya innovativa förslag på hur vi ska avgöra vem som har #bakjour. Vi har använt liknelsen förut, i andra sammanhang, men även denna, årets viktigaste nätsnackis, har karaktären av att jaga en tvål i ett badkar.

Vi påminner om att i nästan alla cold case-utredningar finns gärningsmannen någonstans i materialet. Det virala kollektivet uppmanas därför att vända på alla papper igen, backtracka, hemsöka medie- och twitter1337en med nya korsförhör. Och kanske komma fram till att svaret, här formulerat av @OndBradPop, legat i öppen dager hela tiden.

ÅR12bakjour2

Framtiden tar aldrig rast. Därför har vi #bakjour. Gott nytt år!

/ #bakjour-gruppen genom @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: