CHOCKFLASH! Två #bakjour-scoop reinkarnerade – i @Jonas_Gardell-skämt!

GARDELLstöld1

@JONAS_GARDELL SNODDE SKÄMT – AV #BAKJOUR. Den rubriken hade vi troligen satt på den här posten, om vi varit bekännande desktopdronter (t ex på @Expressen). Nu är vi ju inte det, och istället konstaterar vi att lulzgiganten @Jonas_Gardell idag kokar ner buljongen av två #bakjour-scoop, en knapp månad och några veckor gamla, och låter den reinkarneras i det tokretweetade skämtet ni ser ovan.

Så inte ens om vi använt simpel gammelmedielogik hade vi med gott samvete kunnat säga att Gardell ”snodde” #bakjour-materialet. Han gjorde bara det varje neo så hett önskar, varje dag, valde och vrakade på det smörgåsbord av fri information vi kallar Internetz.

GARDELLstöld2

Dramadokumentären Sökarna 3 är alltså både vår och @Jonas_Gardell:s huvudsakliga inspirationskälla, och Gardell tar vår tanke ett steg längre, genom att använda och förenkla vår Guldbagge-nominering för bästa manliga huvudroll (Erik Almqvist)…

GARDELLstöld3

… för att kunna rymmas i ett skämt på blott 140 tkn. Detta låter han sedan flyta samman med vår rapportering om Erik Almqvists nya uppdrag i Guldbaggejuryn.

GARDELLstöld4

I en värld styrd av gammelmedial missunnsamhet materialiseras ett stulet skämt i en järnjungfru av hard feelings. Inom neojournalismen böjer vi våra huvuden i tacksamhet för att vår subredditfjäril just vecklat ut den hundrafaldiga retweetens vingar.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: