Vanlig söndag i neofabriken – hela listan!

Söndag. På landets äldreboenden löser invånarna med darrande händer gammelmediala krypton i dagens tidning, medan medborgarna i landet Internetz sedan tidigt imorse låtit sig bli intellektuellt sondmatade med det överflöd av obekräftad information som bäddar in oss i viral fetvadd.

Så: Dagens största nätsnackisar. Håll till godo!

1) Är delfiner frukt, människor eller bara ljudeffekter i Mia Törnblom-industrin? E-postegyptologen och #bakjour-kremlologen @kwasbeb hamnade mitt  i den här besvärande och infekterade debatten när han igår försökte dra ett delfin-relaterat skämt.

Andra twittrare hävdade senare att de avslöjat 1) att @kwasbeb inte vet att delfinen är ett däggdjur 2) att @kwasbeb medvetet försökt smutskasta delfiner med sin guilt-by-association-tweet om fiskar.

SÖNDAG4

Gotcha!

Gotcha!

2) Är det dags att sluta häckla @staffandopping, @niklassvensson? I en vecka har @CarlBildt:s inbäddade reporter på @Expressen, @niklassvensson, hånat och häcklat PR-konsulten och språkpolisernas svar på Micke Persbrandt, @staffandopping, för dennes medverkan i reklam för Postkodlotteriet. Nu verkar dock twitter tycka att det räcker, om inte annat för husfriden på det stundande 40-årskalaset:
SÖNDAGfofrk
Samtidigt väcks frågan allt oftare i sociala medier:

Vad är värst, att vara @CarlBildt:s konkubin, eller postkoddito?

SÖNDAG1

3) GP listar 100 makthavare – bakom betalvägg! Idag publicerar Göteborgs-Posten sin årliga lista över stans 100 viktigaste makthavare. Alla är naturligtvis lika nyfikna på om stan fortfarande styrs av SKF:s VD Tom Johnstone och förre chefredaktören på GP, numera kaospiloten på ledarsidan, Peter Hjörne. Och så är det förstås, AFK, men finns neojournalismen representerad?
SÖNDAG2
Ingen blir förvånad när GP gömmer sitt mest efterlängtade material bakom viralklådans Berlinmur, men vi har kikat i gliporna vid Checkpoint Charlie och kan berätta för @emanuelkarlsten att han tyvärr inte kom in på listan i år, utan återfinns bland bubblarna. Vad som också är märkligt…
SÖNDAG3
GT:s chefredaktör @fridaboisen återfinns först på plats 98 (!) med motiveringen:

”Har snabbt gjort avtryck i opinionen genom att driva kampanj för en folkomröstning om trängselskatt och dela ut köttbullar på musikfestivalen Way Out West.”

Trots att hon marinerat tidningen i populismens Caj P i över ett halvår, och trots kampanjjournalismens två mest imponerande pyrrhussegrar genom tiderna, så blir det alltså närmast en jumboplacering på GP:s lista. Obegripligt.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: