FLASH! Poliser kallades ”bloggare” – Rikspolischefen i extrainsatt intervju!

Poliskåren går liksom Fantomen under många namn, ”potatisgris” och ”snuthäck” för att bara nämna två (av de hyggligt rumsrena varianterna). Nu läggs ytterligare ett tillnamn/öknamn till listan:

Bloggare.

BLOGGARE1
BLOGGARE2

Notera att ”bloggare” inom neojournalismen näppeligen räknas som ett tillmäle, utan tvärtom kanske det finaste man kan kalla sig, vid sidan om ”tyckonom”. Inom IRL/AFK-sfären (i allmänhet, och poliskåren i synnerhet) däremot, är detta ett skymf av samma valör som när sociala medier-experter skälls för ”tekokare”.

BLOGGARE3

Och i likhet med #tevattengate, där tekokeriet inom loppet av några timmar nådde kokpunkten, låter reaktionen inom Polisen inte vänta på sig. Efter bara ett dygn har ärendet nått högsta ort, och klockan 13 idag, på Rikskonferensen Folk och Försvar (#fofrk) sätter sig rikspolischef Bengt Svenson i en extrainsatt intervju i @Expressen-teve, för att ruska om detta getingbo av nyskapande invektiv.

BLOGGARE4

Vi ser gärna att debriefingen sker i form av en hashtaggchatt på twitter, där alla – bloggare, tekokare, kriminologer, kremlologer och powerbrowsande medborgare – samlas under taggen #potatisbloggate och rensar luften.

Välkomna!

/ @kallekarlsten

UPPDATERAT 25 april kl 08.00: Efter att tyckonomins Dame extraordinaire @britstatkston utvärderat polisens dygnet-runt-jakt på lajks uppdaterar vi med en rykande aktuell poll för att ta reda på vad som är det värsta man kan kalla en polis nuförtiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: