Enda ljuspunkten under #pldebatt – och #idiotgate!

Årets första partiledardebatt var som väntat ett neojournalistiskt sömnpiller. @kallekarlsten gjorde ett ärligt försök, och powerscannade taggen #pldebatt i cirka tio minuter innan han började klippa med ögonlocken. Faktum är att hela #bakjour-gruppen strax satt och dåsade och drömde om pudersnön i 4chamonix, tills vi unisont vaknade med ett ryck av att @medieprofil paniktryckte på RT-knappen:

PLDEBATT1

Vi applåderar naturligtvis när en minister i Sveriges regering skjuter viral salut för den viktigaste landvinningen i mänsklighetens historia, den columbusianska upptäckten av landet Internetz.

Strax härefter upptäckte vi dock en uppblossande, och betydligt intressantare, debatt/beef/gate på annat håll. Vi kan redan nu etikettera den #idiotgate, för att sätta de digitala hävdatecknarna i arbete:

PLDEBATT2

Detta har hänt: Idol-domaren/artisten/bloggaren/Let’s dancaren Laila Bagge Wahlgren

BAGGE1

… upptäckte under en kort bloggpaus att en hemlös man innehade en mobiltelefon, varpå hennes hastigt uppbubblande indigation i princip organiskt kanaliserades rakt ut på hennes blogg:

BAGGE2
BAGGEab

Den påföljande skitstormen på twitter saknar nästan motstycke i modern tid, och Laila Bagge Wahlgren tvingades till en ursäkt på bloggen, en ursäkt som dock urartade i nya anklagelser mot den hemlöse:

BAGGE3

Och det här här någonstans som #idiotgate tar sin början, när The Mephisto of Meme, The Wizard of iOz, @kwasbeb, kastar ut sitt axiom ”kändisar är idioter” till allmän beskådan, varpå han får omedelbart mothugg, bland annat av TV4-mannen @AndersKraft:

PLDEBATT3
PLDEBATT4
PLDEBATT5

Vi kan redan nu konstatera att #idiotgate har alla förutsättningar att växa till en veritabel snårskog av #tevattengate-karaktär, där olika grupper pekas ut (och pekar ut varandra) för att härbärgera en majoritet av ”idioter”. Vi kokar därför ner det tll hanterligt format, i form av en #bakjour-poll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: