#RTstöld-utredningen växer explosionsartat – och världens första muntliga rewrite i webb-TV!

#RTstöld har bara under ett års tid svällt till den mest omfattande härvan av organiserad brottslighet på internetz, i modern tid vågar vi påstå. Översatt till en kontext som även #gammelmedia förstår är #RTstöld är viralklådans svar på Palmeutredningen, och i det fallet motsvarar #bakjour-redaktionen, i princip, Palmegruppen. Analogin når också sin fulländning i det faktum att vi, liksom Palmegruppen, är helt beroende av våra privatspanare.

Med det sagt är vi i akut behov av skärmdumpat bevismaterial, efter nya uppgifter från twitter:

RTstöld

Frågan är nu om nya omständigheter kring tågkraschen på Saltsjöbanan kommer att dämpa både skämtarnas och RT-tjuvarnas iver, eller om det är business as usual i #RTstöld-branschen.

RTstöld2

Vi noterar också, bland veckans virala landvinningar, att internetz begåvats med sitt första dokumenterade fall av en muntlig rewrite av en pappersartikel, planterad i @Expressen-TV och därefter fortplantad i sociala medier. Här åskådliggjort i en pedagogisk bildserie:

Här är det alltså tyckonomins chefsbromantiker @pihlblad och @niklassvensson som sammanfattar Folk och Försvars rikskonferens, #fofrk, med scenografin hämtad från Arne Weises performances på julafton och Galenskaparnas En himla många program.

FOFRKextra3

Efter bara en minut av sändningen i @Expressen-TV drar @pihlblad fram en papperstidning och börjar läsa högt ur en sammanfattande artikel från #ffrk.

Det ni ser är meta i dess renaste form (the stuff that dreams are made of), en sammanfattning i Svenska Dagbladet, sammanfattad (muntligen) av @pihlblad

FOFRK2

…  i en webb-TV-sammanfattning av rikskonferensen.

"Sjöstan klarar sig bara i en vecka vid anfall från främmande makt!"

”Sjöstan klarar sig bara i en vecka vid anfall från främmande makt!” – ”Nämen, vafan?”

Den muntliga rewriten pågår bara under en knapp halvminut, och passerade förmodligen lejonparten av de församlade kollegorna i publiken obemärkt, men #bakjour dokumenterar nu denna milstolpe för eftervärlden: Världens första muntliga rewrite i webb-TV!

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: