ÄNTLIGEN! Neokulturjournalismen uppfunnen!

KULTUR1

Länge har kulturjournalisterna likt Josh Macahan fått stå tillbaka och se hur Sveriges samlade kår av neojournalister (legio!), en oräknelig armé av Luke Macahans, rider mot äventyret.

Nå, inte längre.

KULTURmitt

Nu har även den rötjutspimplande delen av gammelmedia försiktigt börjat sadla lol-catterna och hasa sig ut på plan. @bakjour-redaktionen kan givetvis inte annat än applådera denna nya insikt om att meta är något annat än snöre med krok på en pinne och folk som eventuellt är släkt med varandra i en Paul Auster-roman.

Tidskriftsrevyn, med de akademiska marxisternas Mac Gyver, Olav @fumarunsgaard (han kan göra lulzbomber av kottar och gem) i täten, är således en kulturtidskrift om kulturtidskrifter som åtta gånger om året rewritar kulturtexter ur någon av alla dessa kulturtidskrifter det handlar om. Återanvändandet är den nya konsumtionen, det digitaliserade gamla är det gamla nya och internetz stoltserar med ett minimum av fem idisslande magar i jämförelse med kons otillräckliga fyra.

Vi ber nu er, kära läsare, att ta hand om detta nya, bleksiktiga glasögonprydda barn på skolgården. Hen kommer aldrig vara nån tillgång i brännbollsmatchen, men väl en värdefull allierad när det kommer till att förstå sig på det digitala skolbibliotekets kartoteksystem.

För den som vill fördjupa sig ytterligare rekommenderar vi How to write a how to write book. Funkar dessutom perfekt ihop med Spritbibeln av livsnjutarnas Leonardo da Vinci, @SteffoTornquist.

KULTUR2

/ @provocerar
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: