Glada dagar i webb-TV-branschen – teve om teve om teve är #dendärnyagrejen!

UPPDATERAT 23 januari kl 13.00: Tablåomläggning i sista stund! @fvirtanen:s ädelmeta sänds redan klockan 14 idag, för att undvika annan konkurrens än TV-shop:
VIRTtvny

Kanske är det bara en lycklig slump. Men troligare dock att den knivskarpa konkurrensen mellan @niklassvensson:s ikoniska #barpol och @U_Kristofferson:s underdog #veckpol har dragit igång en nybyggaranda som inte skådats sedan Per Albin Hansson byggde folkhem.net i realtid.

Gammelmediejättarna vallfärdar till webb-TV:s Kloutdyke, och alla vill skära guild med täljkniv. Och det nya svarta är inte längre en ensam programledare som slukar allt syre i rummet och skymmer sikten för gästerna, utan att göra teve om teve.

VIRTtv1

Det blir alltså @fvirtanen, geniet bakom taggsuccén #lunchaihopmedVirtanen, som tillsammans med särskilt utvalda gäster ska analysera och betygsätta Vem kan slå Filip & Fredrik?, Melodifestivalen, och Mix Megapols tevesända morgonprogram i radio.

VIRTtv2

Den verkliga överraskningen inför premiären ikväll är givetvis att @alexschulman inte är inbjuden till studion. Vi utgår dock ifrån att han och hans bror dyker upp redan i nästa avsnitt.

"Så, vad tyckte ni nu om min bambusrade kändislunch med @bjurmanper?"

”Så, vad tyckte ni nu om min bambusrade kändislunch med @bjurmanper?”

Nu frågar sig givetvis vän av ordning: Hur kontrar resten av gammelmedia på den här innovativa lulzbomben? Sitter de still i båten, artigt väntande på att bli uppbjudna till kvart-i-tre-dansen?

Självklart inte. @DagensNyheter ligger redan i startgroparna, efter att ha blåst nytt liv i saligt insomnade superlajv-satsningen #DNlive, direktsänd hashtagbonanza från @hfahl:s vardagsrum.

VIRTtv4

Konceptet, med @hfahl, @viktorbk, en kameraman och några iPads, känns igen även i den nya storsatsningen, där superduon i realtid följer och analyserar @fvirtanen:s TV-domarna. Det kommer således att sändas parallellt med @ftonbladet:s webb-TV om teve, med start ikväll kl 17.00.

"Hur kunde Virre missa Jockibois magplask i Waterwörld? Är han blind?"

”Hur kunde Virre missa Jockibois magplask i Waterwörld? Är han blind?”

@jpekstrand (i dumpen ovan) blir också sannspådd, men troligen redan i år. Kanal 5 Play har redan signat Podcastkampen, där @Sigge Eklund och @alexschulman i 24 avsnitt möter Filip & Fredrik, där bromantikerparen utvärderar och betygsätter senaste avsnittet av varandras podcast. Inbjudna gäster, som Alexs fru och bror, och Filip Hammars pappa, kommer också att göra gästanalyser av poddarna.

RIPOFF6

Och slutligen ligger inte heller @Expressen-TV på latsidan. Direktsänt från @Expressen-bussen blir Fönster mot webb-TV-världen ett måste på lördagkvällarna under våren, en nostalgikick som kan söva en fullvuxen häst, där @niklassvensson och @pihlblad blickar tillbaka och gräver fram gemensamma sit downs ur @Expressen-TV:s digra arkiv ackompanjerat av anekdoter om Anders Fogh Rasmussens följarvanor på twitter och @goranhagglund:s DM-netikett.

Men inget webb-TV-koncept, hur maxat det än må vara, når sin fulländning utan att en vilt skenande realtidsanalys av programmet. Gå därför gärna bananas på twitter, ikväll kl 17, under hashtaggen #dendärnyagrejen. Väl mött i flödet!

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: