Tre dygn kvar till #niklas40!

På lördag den 26/1 infaller en av neojournalismens viktigaste bemärkelsedagar. Då firar vi #niklas40, det vill säga @Expressen:s digital dandy @niklassvensson:s 40-årshippa. Redan nu vallfärdar n00bs och leet till #Sjöstan, eller samlas i klungor under födelsedagstaggen, för att nedlägga sina gåvor inför festen. Sociala medier-experten @britstakston har till exempel satt ihop en tyckonomiskt säkerställd poll till chefsleeturgens ära.

FESTEN1

Det kommer tvivelsutan att bli en minnesvärd tillställning. De som sett den glättigt utstyrda inbjudan (med 40 färgglada bilder på en uppsluppen @niklassvensson i envig med Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin, Jimmie Åkesson och Moderaternas partisekreterare Kent Persson (Alliansens svar på nyckelmakaren i Matrix) citerar gärna detaljer som ”klädkoder gäller bara på jobbet, men tänk på att aurafotografer står i entrén och förevigar gästernas klout mellan kl 20 och 21”.

Även chefredaktören på @Expressen:s västsvenska kyrkupplaga GT, @fridaboisen, är en självklar gäst på denna medie1337ens blandning av Nobelfesten och Docklands. Även hon har förberett en unik och exklusiv födelsedagspresent. Efter Jordbruksverkets förslag om en köttskatt

FESTEN2

… väcker @fridaboisen nytt liv i GT:s folkinitiativ Kötthjälpen

BOISEN1

… omstöpt i ett nytt folkinitiativ för införande av köttskatteavdrag, där de som knarkar entrecôte och  Kalvfilé Oscar kan sätta en kråka i deklarationen och få 70% rabatt på köttskatten.

De närmaste dagarna kommer nu twitterflödet att svälla, av stolthet och taggen #niklas40, för att nå sitt crescendo på lördag, timmarna mellan 22 och midnatt. Fram till dess kan den som vill frambära sin gåva till @niklassvensson. Presentbordet är tills vidare placerat i @Expressen-bussen. Fram till lördag följer den samma rutt som Hemglassbilen.

/ @medieprofil

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: