Rapport från Symbiosens Samarkand

"Vi ses på andra sidan!"

”Vi ses på andra sidan!”

Måndag. Stormvågorna efter #bakjour-gruppens sista AFK-framträdande har börjat lägga sig, till förmån för en mjuk dyning, där vi nu surfar fram omgivna av vrakspillrorna av ett halvt bambuserhaveri. Till vår lättnad handlar debatten efteråt i högre grad om en eventuell kloutkonkurs orsakad av vildsint spekulation i ickeexisterande #bakjour-aktier, än den hypnotiska symbiosen av privata, personliga och professionella relationer i tyckonomins lejonkula, det neojournalistiska befästningsverk som vi för ett ögonblick befarade skulle bli måltavla för en framstormande armé av opartiskhetsoligarker.

#Niklas40två

Så låt oss nu istället ta tillfället i akt att analysera helgens event, det kanske viktigaste neojournalistiska träningslägret någonsin, en seans anordnad av Studio Totalförsvarets Forskningsinstitut med 350 av landet Internetz viktigaste samhällsbärare i samarbete för en långsiktigt hållbar frontlinje mot angrepp från oberoendets glädjedödare.

#niklas40topp2

Vid en slarvig genomgång av den instagrammade mosaiken framstår lördagens händelser på Södermalm som en  viral version av de backanaliska sammankomsterna i Stanley Kubricks Eyes wide shut. Inget kunde vara felaktigare. Det ni ser i flödet av bilder är ett kloutkonglomerat, en samling av leeturger inom journalism, PR-konsulteri och politik som likt en kropp återföds i samma typ av kloutblixt som härbärgerar Arnold Schwarzeneggers cyborg i Terminator-filmerna, mitt på ett dansgolv som förenar Nobelfesten, Docklands och ett barnkalas på McDonalds.

En bataljon av tyckonomins värnpliktiga möts för en några timmar lång repmånad, med en agenda modellerad efter den amerikanska underrättelsetjänstens experiment med First Earth Batallion 1979. Men där amerikanska soldater övade sina paranormala förmågor genom att försöka stirra ihjäl getter tränar de sentida arvtagarna genom att meddelst tankekraft dunka leetrygg, blanda ihop sina roller till oigenkänlighet och springa genom betalväggar.

#Niklas40mitt

Mästarprovet för den digitala krigföringens blivande .jpeg-jedis är att med en topptrendande hashtag skrämma fienden på flykt, men i samma andetag locka tusentals porrspambots som flugor till en sockerbit.

Det amerikanska specialförbandet experimenterade också med sinnesutvidgande substanser för att uppnå mästerskap, och det kan ha förekommit i viss skala även i festlokalen på Södermalm i helgen.

#Niklas40slut1
#Niklas40slut

Men den viktigaste skillnaden mellan den militära föregångaren och neojournalismens träningsläger i lördags är givetvis att den förra bedrevs i största hemlighet, och den senare inför öppen ridå i ett twitterflöde nära dig. I realtid. Utvecklingen går framåt.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: