”Du har fel, Reinfeldt! Varumärkesbyggindustrin blomstrar!”

UPPDATERAT 1 februari kl 09.30: Finhatsindustrin går om varumärkesbyggindustrin på kloutbörsen! I symbios med bromancepoddindustrin:

"Att hata är en mänsklig rättighet!"

”Att hata är en mänsklig rättighet!”

Den senaste tiden har det varit ovanligt roande att följa utvecklingen i den parallella verklighet där folk fortfarande tror på affärsmodeller. Som på World Economic Forum i Davos. Tidningen Dagens Arena gick till exempel i taket över att statsminister Fredrik Reinfeldt hävdat att de svenska industrijobben ”are basically gone” (fritt översatt till neolingo ”puts väck”).

INDUSTRIN

Vi reagerade också med obegränsad förvåning, eftersom industrin aldrig blomstrat som nu. Faktum är att det industrin växt så explosionsartat i det nya medielandskapet att den fått nya grenar. Här har ni de viktigaste:

1) Varumärkesbyggindustrin. Även om realtiden likt rymden saknat gränser hade alla personliga varumärkesbyggen inte fått plats. Vår tids plattsättare, murare och finsnickare är så eftertraktade att bokningskalendern ser ut som John Does dagböcker i Se7en. Ikväll byggde till exempel Jan-Olov Andersson vidare på sin kolumnistremake på Antikrundan möter Benny Hill, och #SVTDebatt på sitt som en modern folkhemscocktail på Dick Erixon, Jerry Springer och frågorna som blev över när Aftonbladet gjort månadens webbpollar.

"Kan man förbjuda nyblivna mammor att leda Eurovision Song Contest, med hänvisning till EU-regler?"

”Kan man förbjuda nyblivna mammor att leda Eurovision Song Contest, med hänvisning till EU-regler?”

2) Retweetindustrin. Man vet att en industri blomstrar när den lockar till sig horder av lycksökare som försöker sko sig på ljusskygg fuskfranchise. I en tid när alla är journalister, och möjligheterna att sprida obekräftad information med RT-knappen i aldrig tidigare skådad omfattning, dyker RT-tjuvarna upp som ett brev på posten. Antalet anmälningar om #RTstöld överträffas i dagsläget…

INDUSTRIN3a

… endast av antalet RT som RT-tjuvarna håvar in på digitalt sol-och-vårande.

INDUSTRIN3b
INDUSTRIN3c

3) Finhatsindustrin. Medan kommentarsfältshatarna fortfarande limmade örnfjädrar direkt på armarna och hoppade från vattentorn gled Alex och Calle Schulman nästan omärkligt om i ytterfil som finhatbloggarnas bröderna Wright.

Så var det 2008...

Så var det 2008…

... och så här är det 2013.

… och så här är det 2013.

Problemet var bara att de glömde ta patent på klacksparksmisogynin och det mer allmänna hatandet, och ligger nu i bitter upphovsrättsstrid med den ansiktslösa kommentarsfältsarmén.

INDUSTRIN4
INDUSTRIN4b
INDUSTRIN4c
INDUSTRIN4d
CAFE2

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: