FLASH! @medierna bjöd upp till Gangnam Style – fick nobben av @niklassvensson!

Efter en veckas intensiv debatt om neojournalismens viktigaste bemärkelsedag, @niklassvensson:s 40-årshippa #niklas40, bänkade sig igår både neoz och gammz märkligt nog framför ångradion med den gemensamma förhoppningen att alla frågetecken skulle rätas ut, när tradmedias internutredare @medierna satte saxen i kalaset.

GENItopp
GENI3

Skulle @niklassvensson själv kliva in som pressetikens Deus ex machina och visa upp hela sitt register inför en hänförd radiopublik?

Skulle den undersökande journalismens största hemlighet avslöjas, detta @Expressen:s Amaronemarinerade illusionstrick för att avslöja toppolitiker som provsmakar lösgodis i smyg?

Tyvärr slutade den emotsedda högtidsstunden i ett sällsynt västgötaklimax…

"@medierna fulklippte min chef!"

”@medierna fulklippte min chef!”

… när @niklassvensson valde att inte medverka i @medierna, utan istället skickade en kurir (av vissa twittrare uppfattad som en ”smålänning med kalaskula”)…

SJÖSHULTgoesbananas1
… och en sex år gammal specialskriven kommuniké:

"Journalister som inte klarar granska/ifrågasätta/avslöja makthavare de träffar i privata sammanhang är dåliga journalister."

”Journalister som inte klarar granska/ifrågasätta/avslöja makthavare de träffar i privata sammanhang är dåliga journalister.”

Så vad händer nu? Vi står här med fler frågor än svar, i en neojournalistisk återvändsgränd belägrad av opartiskhetens nationella insatsstyrka. Och så länge som huvudpersonen själv agerar som en nyckfullhetens gäckande skugga, som i ena ögonblicket inbjuder till bred debatt…

GENI1

… för att i nästa blocka folk som ställer frågan…

GENI4

… då är detta framtidens ansikte dolt bak en mask av @niklassvensson, och drevet försatt i en förlamande och mekanisk trans till tonerna av Gangnam Style, på repeat.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: