Whereever I lay my h@ (that’s my home) – Twitters sökfunktion ersätter UD:s diarium!

UTRIKES
UTRIKES2

The future is at hand. Vi har sagt det oräkneliga gånger tidigare, men då ofta snarast som uttryck för en utopisk önskedröm, eller, i bästa fall, som en sanning med modifikation. Men från och med igår ligger framtiden inom digitalt värdeskapande verkligen bara på en URLs avstånd:

Framtiden som virtual reality. På med hjälmen och sök!

Framtiden som virtual reality. På med hjälmen och sök!

Många har undrat när biblioteket i Alexandria öppnar en världsomspännande filial på internetz. Svaret är, och har hela tiden, varit: Den dagen Twitter levlar upp sin sökfunktion. Därför firar vi med 4champagne idag. Men vi har inte tid att vila i stunden, när segerruset lagt sig är det dags för nästa steg, i realtid: Regeringen 3.0 ersätter UD:s diarium med twitter search med omedelbar verkan!

Faksimil från @medierna, Sveriges Reddio

Faksimil från @medierna, Sveriges Reddio


Redan på Sveriges nationaldag, den sjätte juni förra året, avslöjade #Bakjour att Regeringen lägger ut hela sin e-förvaltning på Facebook, i förlängningen av ”It i människans tjänst – en digital agenda för Sverige”, lanserad av Näringsdepartementet i oktober 2011.
TWITTERsök7

Konstitutionsutskottets kritik mot Utrikesdepartementet och utrikes- och memenister @CarlBildt påskyndar dock arbetet med att skrota det föråldrade nuvarande diariet och öppna dammluckorna med https://twitter.com/search?q=carlbildt&src=typd.

Inom gammelmedia ses detta troligen som en halv seger för @medierna, men inom neojournalismen väljer vi att jubla över en hel seger för medborgarna i landet Internetz, som från och med nu har obegränsad tillgång till Sveriges man i världen.

TWITTERsök9
TWITTERsök4

/ @kallekarlsten

Annonser
2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: