Blir @pwolodarski avblockad nu?

MJ1

Inom #bakjour-gruppen är pulsen fortfarande hög efter utnämningen av nuvarande kulturchefen på Svenska Dagbladet, Martin @MJSvDKultur Jönsson, till ny nyckelmakare på Sveriges Reddio, med ansvar för den digitala utvecklingen.

Han är i sanning ett spännande val, som gjort djupa avtryck i den digitala myllan, alltifrån en självvald och vältajmad twittersemester från redaktionsansvar…

nyVAKNA3

… till att ha skrivit in sig i rullorna som en levande ledarskapslegend efter en omsusad och supereffektiv avpollettering av gamla trotjänare på Svenskan i egenskap av kulturchef.

Ur Expressen

Ur Expressen

Men framför allt har @MJSvDKultur de senaste åren gjort sig känd som medie-Sveriges mest nitiska blockare av meningsmotståndare, värdig medlem av twitterblockningens Serie A vid sidan om de självbespeglande lulzlorderna @alexschulman och @martenandersson.

Så, ingen har alltså ännu ställt den viktigaste frågan:

Som ny programdirektör på Sveriges Reddio, kommer the artist formerly known as @MJSvDKultur, att avblocka DN:s chefredaktör @pwolodarski?

MJ2

För husfridens skull, i chefskorridorer och direkttionsrum i landets mediehus, är det nog att rekommendera, en snar avblockning och ett ”förlåt”, följt av ett ”lovar att aldrig skämta om SvD:s presstöd igen”. I bästa fall skulle en serie avblockningar följa, och sen strycker vi ett streck över gammalt groll. Och chefredaktörer, tyckonomer och nyckelmakare kan återigen mötas, på pressklubbar, redaktionella jubileum och på väg in och ut ur P1-morgons studio, med öppen blick, utan att det nuvarande tisslandet om vem som blockat vem på twitter.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: