SUPERFLASH! Svart dag för Nöjesbladet – blev påkomna med att göra research!

UPPDATERAT 17 februari kl 10.15: Nöjesbladet knäar under motgångarna. Pernillas bror manar till uppror mot @ftonbladet:
AB5

Detta är sannerligen ingen bra dag för @ftonbladet:s svar på Svensk Damtidning, Nöjesbladet. Avdelningen, kunglig hovleverantör av ”Det du inte fick se i teve”-notiser från Melodifestivalen och Expedition Robinson, har skaffat sig ett grundmurat rykte på att koka mustig kändissoppa på en tweet, men ikväll gick något snett. Det formligen väller in DM från uppmärksamma twittrare som uppmärksammat att vikt av från den neojournalistiska stigen och gjort research.

FYI, den där detaljen om Mollys låt, den räknas som research. Nicht so neo.

FYI, den där detaljen om Mollys låt, den räknas som research. Nicht so neo.

Och som om detta inte vore nog, nu sågar också icke-intervjuade @PernillaWahlgr1 Nöjesbladets scoop nedan och framställer tidningens oförmåga/ointresse av att läsa undertext som något dåligt. Nöjesbladet sköter sig dock här, och har uppenbarligen inte sökt @PernillaWahlgr1, utan i god neojournalistisk tradition istället trålat kommentarsfältet på citat.

AB2
AB3
AB4

Vi applåderar dock den innovativa inramningen med ett bildspel på fyra (!) bilder som inte har någonting, överhuvudtaget, att göra med texten. Kanske än mer innovativt, men dock förbryllande, är bildspelet till en annan artikel om @PernillaWahlgr1, med fyra identiska porträttbilder.

Men Nöjesbladet är i kris, förtroendet i princip förbrukat efter den misslyckade utflykten i Uppdrag @granskning-land. Kommer Nöjesbladet att överleva detta? Vi avgör med en poll!

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: