FLASH! Skivor till kaffet 3.0 – Ännu ett bromantiskt vattenhål slår upp portarna!

Det här är berättelsen om hur ett ”fuck you” till SVT blev en gyllene chans för Sveriges Reddio.

Det började med att The Liberace of Lulz, @appelstoffe, fick nog av att SVT nu verkar ha fått nog av bromantisk gruppterapi framför kamera.

"Men snälla Eva Beckman, vet du vem jag ÄR?"

”Men snälla Eva Beckman, vet du vem jag ÄR?”

Alla vet att det är en mänsklig rättighet att som kändisman få en egen talkshow i TV. SVT har dessutom att behandla Sveriges roligaste manliga komiker på ett oacceptabelt sätt, och lämnar dumt nog walk over i kampen om vår tids viktigaste format, Vuxna män gör saker tillsammans, där arketyperna @alexschulman och Fredrik @Skavlan skrattar åt sexköpsskämt och regelbundet gnider sina egon mot en grupp på 10-12 likasinnade, i en bromantisk seans tills statisk elektricitet uppstår. @appelstoffe tar däremot upp handsken, och med Sunne Turism som huvudsponsor sänder han från sitt kök (!) med kända mansgäster:

"Kom allihopa! Tre män i ett kök! Måste ses!"

”Kom allihopa! Tre män i ett kök! Måste ses!”

Men här vädrar Sveriges Reddio morgonluft. Under många år har man planerat att meddelst defebrillatorer och en hästspruta adrenalin i hjärtat återuppväcka det legendariska småpratskonceptet Skivor till kaffet (1957-93) med Bertil Perrolf

… som nu får en värdig arvtagare i @appelstoffe som aldrig tvekade att gå upp i den varma och välkomnande SR-famnen. Och imorse var Bengt från SR hemma i köket och gjorde soundcheck:

PERROLF1
PERROLF2

Bertil Perrolf gjorde 1 500 avsnitt av Skivor till kaffet. Vi räknar med att svenska kändismän orkar medverka i ungefär lika många Skivor till kaffet 3.0 med @appelstoffe. I varje program hälsar kamraten, Subcommendante RAW, @martenandersson, på och drar några omotiverade och medvetet finesslösa fräckisar och anekdoter om livet som single stud på all inclusive-hotell i Thailand.

Vårens program ser ut så här:

Avsnitt 2. Mummel-programmet, där Ulf Lundell, Leif GW Persson och Göran Greider mumlar sig igenom arbetarrörelsens ups and downs, och konspirationsteorier kring mordet på Olof Palme. GW gör också extranumret ”Kvinnor som mördar”.

Avsnitt 3. Den manliga humorn-programmet, där vår tids Sten-Åke Cederhök, Per Andersson, Robert Gustafsson och @Soranismail dissekerar manlig humortradition och Jockiboi dyker upp och demonstrerar hur mycket man kan tänja en genomsnittlig manspung.

Avsnitt 4. BFF-programmet, med @Sigge Eklund och @alexschulman och @calleschulman som i ett kort intro berättar om hur Sigge och Alex träffades, om ljuset som tändes i deras ögon och om deras podcast. Resten av programmet ägnas åt kvinnor i nöjesbranschen som de hatar och föraktar.

Avsnitt 5. Programmet med underrubriken ”Ständigt aktuell”, där Tommy Körberg berättar om sin karriär, får sin grandiosa självbild förevigad av Sveriges bästa aurafotograf, och försöker förstå hur kvinnor tänker, och Fredrik @Skavlan berättar om kända män han intervjuat. Filip & Fredrik sitter med under programmet och lyssnar och lär.

Avsnitt 6. Kvinno-programmet, där Petra Mede och Maria Montazami utgör säsongens alibin. Det programmet är inte planerat ännu, men vi antar att det bland annat kommer att talas om hur mycket tofsar en mansion tål och hur det kändes när Maria hade rött läppstift istälelt för rosa.

The beginning of a beautiful friendship, och en spännande resa som börjar nu. Kliv ombord!

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: