FLASH! #RTstöld supersize – internetionella förgreningar med kändisvinkel!

BIGrtstöld1

Detta kan var den lösa trådändan i the greatest scam of all time. @lobbin hjälper oss att nysta i en #RTstöld-härva vi bara kan ana vidden av än så länge, och den innehåller alla kittlande ingredienser man kan önska sig, framför allt internetionella förgreningar och en inblandad superkändis. En enkel twittersökning öppnar Pandoras ask, och ut väller all världens samlade #RTstöld-skuld:

BIGrtstöld2
BIGrtstöld3

Och så här fortsätter det. Vi har inte hunnit räkna, men tweeten dyker upp över hela världen, i samma skepnad, exakt samma ordalydelse. Och mitt i denna osorterade massa av bevismaterial dyker plötsligt ett mycket bekant namn upp. Dock inte som RT-tjuv, utan med en retweet som gör honom otvetydigt misstänkt för RT-häleri.

BIGrtstöld4

John Cusack tänker ni, är inte det den amerikanske skådespelaren, känd bland annat för huvudrollen i Även en lönnmördare behöver en träff ibland från 1997? Jomenvisst är det han! Nu med en karriär snäppet mer levande än Eddie Murphys, och med risk att efter detta bli ihågkommen som en simpel RT-hälare.

BIGrtstöld5

En internetionell stöldhärva som fortfarande växer, och en amerikansk filmstjärna i en av de ledande birollerna. Om inte nomineringarna till #Guldspaden redan var utdelade hade vi och @lobbin med säkerhet suttit på #Teatergrillen och dragit häpnadsväckande anekdoter från internetz ikväll, inför en samling gammelmediala fågelholkar från @Expressen, Uppdrag @granskning och Ekots grävgrupp.

Återstår frågan om upprinnelsen. Vi hittar en tänkbar startpunkt den 20:e februari.

BIGrtstöld6

Men om Troy @bufordvonstomp Tempest verkligen är upphovsmannen till det superroliga anställningsintervjuskämtet låter vi vara osagt. Det kan röra sig om ett skämt som är äldre än så här, och som florerat både på Lunarstorm, Arbetsmarknadsdepartementets internwebb och Reddit. Men det är upp till #RTstöld-rotelns privatspanare att ta reda på. Vi hastar vidare mot nästa scoop.

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: