”Människor riskerar att dö som flugor!” – GT startar ny kampanj: #trängselskattensfel

Livet är både fest och vardag, även för ädelpopulismens mastermind, @fridaboisen, chefredaktör för @Expressen:s västsvenska kyrkupplaga Göteborgs-Tidningen. Som igår kväll, @fridaboisen undsatte i egen hög person argaste konkurrenterna på firmafest, #Schibstedlive2013, med 800 portioner hästlasagne, levererade till dörren med @Expressen:s #succebuss

TRÄNGtopp2

… för att nästa morgon (läs: idag) vakna upp till ännu en grå fredag i kampanjjournalismens tjänst. GT:s enträgna kamp för göteborgarnas rätt att slippa få sin integritet kränkt i en vägtull, är på väg in i en ny fas, fullt jämförbar med Mose ökenvandring, med valdagen 2014, folkinitiativets slutpunkt, som målet i fjärran, dallrande som en hägring i den svirrande solgasset.

Det är då invånarna i Sveriges nästa största stad ska sitta i en oändlig kö till vallokalerna, i sina Plymouth Furys på tomgång, för att få säga sitt om trängselskatten i en folkomröstning, efterlängtad som en räkfrossa av GT:s redaktion, särskilt bland de tre privatpersoner med nyhetschef @markushankins i spetsen, som står som initiativtagare till folkomröstningen, i juridisk mening.

Men det är långt dit.

Tusentals negativa nyhetsvinklar om trängselskatten måste skakas fram ur trollkarlshatten för att hålla liv i kampanjen. Och det är nu en ny briljant idé föds under seansliknande former på @fridaboisen:s kontorsrum: En kampanj i kampanjen, lanserad på twitter under hashtaggen #trängselskattensfel. Med start idag:

TRÄNG1

Undertexten är tydlig: ”Inte nog med de oacceptabla kränkningarna och det ångande hatet mot bilisterna, nu blir folk sjuka av trängselskatten också!” Och så länge det inte finns dunkar med handsprit på spårvagnarna hotar katastrofen.

TRÄNG2

Så länge man kör bil är man fredad från allsköns mer eller mindre livsfarliga smittor som är #trängselskattensfel. På bussar och spårvagnar däremot, är man hjälplöst exponerad mot allt från förkylning till spetälska.

”Vad händer när fläcktyfusen får fäste i en spårvagnskur på Järntorget en varm försommardag?” frågar sig vän av ordning. Vi skakar bara på huvudet och vågar knappt tänka det värsta. Avenyn ligger skenbart öde, men tittar man närmare upptäcker man människokroppar i kramper och dödsryckningar i snart sagt varje rännsten.

Vi älskar bara lokal demokrati. Mvh @fridaboisen

Vi älskar bara lokal demokrati. Mvh @fridaboisen

Men detta är bara början. Under våren, sommaren och hösten kommer @fridaboisen personligen samla vittnesmål till reportageserien #trängselskattensfel. Så fort en åldring snavar och stukar foten på väg in i 6:ans spårvagn rycker något av GT:s arton speciellt avdelade reportageteam ut för att ta upp några pratminus och väva en tät väv av skräckpropaganda. Och ta några närbilder på blåmärkena.

Och nästa gång Bruce Springsteen sviker Göteborg, sin andra hemstad, och väljer att spela i Stockholm, då kan ni er på att det är #trängselskattensfel. Extra, extra, read all about it. I GT:s 12-sidiga specialbilaga!

/ @medieprofil

Annonser
1 kommentar
  1. Ljusnan sa:

    Oj vad övertygad man blir av era överdrifter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: