Snopptrojka gubbdajvade #GRÄV13!

Powerbrowsningen i Dagens Medias monter har inget med texten att göra. Red:s anm.

Powerbrowsningen i Dagens Medias monter har inget med texten att göra. Red:s anm.

Första kvällen på #GRÄV13 i Göteborg gick otvetydigt i gubbens tecken. Tre av landets tyngsta mansjournoz hade i all hast trummat ihop ett gammelmedialt Ravaillacz för att likt en trehövdad Sven Dufva möta fienden på Genusbron på självaste 8:e mars.

#Bakjour gratulerar @Expressen till #Gubbslemsagate-scoopet

#Bakjour gratulerar @Expressen till #Gubbslemsagate-scoopet

Vi återkommer strax till #Gubbslemsgate, men måste först, för er som missat, visa upp själva beviset för twitter1337ens bedövande makt över den svenska debatten. Vi har tidigare skrivit om Medieakademins #twitterbarometer, som i sin tur är baserad på @itellu:s episka #svenskatwitter

GRÄVdag2sju

… och skärskådar man listan hittar man flera högintressanta bevis för Klouten som vår tids viktigaste valuta. Som att förra S-ledaren @MSahlin parkerar sig på en imponerande 85:e plats…

GRÄVdag2två

… trots att hon inte twittrat sedan den 4:e april 2011. , vilket tyder på ett digitalt inflytande som i princip ger utslag i en Geiger-Müller-mätare.

GRÄVdag2ett

Och @Rapportchefen återfinns på plats 239…

GRÄVdag2tre

… trots att kontot inte ens existerar längre, ett slags mjuka efterdyningar av viralvågen, eller Kloutens fantomsmärtor.

GRÄVdag2fyra

UPPDATERAT 11 mars kl 20.25: @medieprofil fick just en guldstjärrna för bristfällig research, när vi upptäckte att det var förra årets lista vi scannat av. @MSahlin har på den aktuella listan halkat ner till plats 110 och @rapportchefen lyser med sin frånvaro. / @kallekarlsten

Med detta lägger vi det digitala inflytandet till handlingarna, för ögonblicket, och utnämner redan nu #Gubbslemsgate till dagens och kvällens stora samtalsämne…

GRÄVdag2sex
GUBB1
GUBB2

… och vi är övertygade om att de församlade sekretessarkeologerna i detta sammanhang också kommer att ställa sig frågan: Hur kunde en av Sveriges tyngsta medieprofiler under Grävfesten i Malmö 2012 skrika ”visa pattarna!” till en kvinnlig deltagare, mitt i ett hav av Sveriges creddigaste gammeljournalister, utan efterräkningar, och utan att ens omskrivas i en notis i @Expressen?

GRÄVdag2fem

Så, till skillnad från trädet som omärkligt faller i skogen, om en grovt sexistisk kommentar faller under #GRÄV-festen, och alla hör den, finns den då?

/ @kallekarlsten

Annonser
1 comment
  1. @jonten359 said:

    Låter som en bedrövlig alkoholfylld tillställning. Som vilken annan journalistisk firma-fest m a o. En liten fråga bara som Bakjour säkert kan hitta svaret på. Slår Maria Sveland nytt rekord i antal hänvisningar till sin egen bok som någonsin gjorts av någon i en och samma krönika?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: