#Twittercensus13 – Neojournalismens Bruce Springsteen-släpp gör ingen besviken!

TWCensus1

Ok. Även en domänjunkie de luxe har sina blinda fläckar. Men det kan vi förlåta en dag som denna, när vi delar vår soft spot för meta med @hampusbrynolf.

#twittercensus-släppet är utan konkurrens årets höjdpunkt för neoz, och hade vi verkat AFK hade vi slagit upp ett tältläger Sahara size köande för friplåtar, likt @Expressen:s och Göteborgs-Postens nöjesbromantiker inför den årliga Bruce Springsteen-seansen på Ullevi.

Redan nu hänger vi, bredvid Griddslanten över teppanyakihällen, den här skärmdumpen…

TWCensus2

… med #Bakjour in the crossfire, i en shoot out, gestaltad av Francis Ford Coppola, mellan gammelmediegiganterna @svtnyheter och Tidningsutgivarnas sotto capo @ThomasMattsson@Expressen. Så vackert att man vill gråta. Men inte ens detta bländverk, detta hologram av verkligheten, saknar brister. Redan under den överdådiga presentationen av #twittercensus13, ett slags blandning av @HansRosling och @JLabero (eller som viralklådans Evert Taube, @hampusbrynolf själv, beskriver det: ”Själv blandar jag fredligt mitt kaffe med Viktor Barth-Kron / till angenäm styrka och smak.”), upptäckte vi ett maskhål i denna gigabytegalax:

What's wrong with this picture?

What’s wrong with this picture?

I ärlighetens namn fick vi hjälp på traven…

TWCensus4

… och kan konstatera att medan aktiespararna, Ångermanland och innebandyn fick egna färger blev neojournalismens Vatikanen, #Sjöstan, utan. Detta kommer helt säkert inte passera obemärkt, men som av en händelse råkar #Sjöstan just nu ligga obevakat, till förmån för chattolikernas dito i Rom, så de e-diplomatiska efterräkningarna får vänta.

Valet av ny Påve bevakas av #Sjöstan:s store son, @niklassvensson, som bytt grilloset i #Maramö mot röksignalerna från Sixtinska kapellet för realtidsrapportering i stort sett 24/7:

TWCensus5

Vi vill i detta sammanhang uppmana det samlade twitterkollektivet att, när @hampusbrynolf släpper hashtagsöket fritt på #twittercensus, göra en körning på #närfanblirgammalblirhenreligiös.

CLOWN
Tiderna förändras, som synes. Så, göbber och kärringer, huk’ er i bänker’a, för nu ladder han om!

TWCensus8

/ @kallekarlsten och @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: