@Annika_Lantz – Sveriges svar på @pontifex!

Igår valde 115 av chattolicismens ledande bromantiker argentinaren Jorge Mario Bergoglio , med artistnamnet Fransiscus 1, till ny påve i Vatikanen, i realtid i @Expressen-TV. Att kardinalerna gick in och raderade alla den gamle påvens tweets uppfattades först med förfäran som hädelse, som att kladda med Tipp-Ex i Matteusevangeliets originalmanus…

CLOWNny4

… men det visade sig snart att chattolska neoz redan förberett ett digitalt relikskrin, ett viralt @pokryferna

CLOWNny5

… där man arkiverat alla Benedictus XVI:s tweets i ett Google Translate-baserat söksystem:

CLOWNny6

Därmed lägger vi Benedictus twitterpersona till handlingarna, och försöker istället översätta den chattolicistiska personkulten till en svensk kontext. Vi hittar omedelbart, efter några blixsökningar i vårt sakrala #twittercensus-universum, en direkt motsvarighet till @pontifex.

LANTZ1

Här finns framför allt en hyperintressant parallell mellan #svenskatwitter:s okränkbara matriark, Sveriges Reddios @Annika_Lantz, och Påven, @pontifex. @Annika_Lantz följer endast ett twitterkonto, Gud, medan @pontifex följer åtta konton…

LANTZ2

… vilket i praktiken är i stort sett samma sak. @pontifex följer bara sig själv, i skepnad av sina åtta alias, i egenskap av Guds främste ställföreträdare AFK. Vi gör tre viktiga iakttagelser:

1) Om Sverige är världens mest jämställda land i teorin, är Viralklådan svaret i praktiken. Den dagen Kammarkollegiet städar upp i sitt diarium och registrerar neojournalismen som ett trossamfund bland andra…
LANTZ4
… då har vi religionshistoriens första kvinnliga .pdf-Påve i @Annika_Lantz. Mission accomplished.

2) Den uppskruvade takten i bytet av Påve kan tyda på att @pontifex-kontot på sikt kan bli Vatikanens @sweden, där man varje vecka hittar en ny tweep bakom tangenterna i den Heliga Stolen.

3) Retweeten är vårt viktigaste sakrament, som dock står och faller med det faktum att @pontifex i sann neotradition går på andrahandsuppgifter (genom att bara följa sina åtta alias på twitter) medan @Annika_Lantz, skolad av faktagranskningens kardinaler i Förtroendebarometerns Kyrka av Sista Dagars Heliga, @SverigesRadio, går direkt till källan: @TheTweetofGod.

Med hopp om bättring inväntar vi att Viralklådans vita rökpuffar blandas med grilloset från de förhoppningsvis årligen återkommande offerriterna i Maramö.

Follow the white Reddit!

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: