Kampen mot googlefientligheten trappas upp – Google flyttar till Nordkorea!

I januari ankom en delegation från Google i all hemlighet @Arlanda Airport, med uppdraget att dammsuga Stockholms antikvariat på utgåvor av Nils Ferlins Goggles (1938). Google, neojournalismens Cyberdyne Systems, har sedan man aktiverade sitt världsomspännande sökmotor-Skynet sett varje attack på sitt realtidsbaserade varumärkesbygge, hur långsökt det än må vara, som sin John Connor, varför även Nils Ferlins lilla diktsamling till varje pris måste termineras, ned till sista exemplar.

Men nu har ett betydligt allvarligare hot mot Googles namn och känsliga ego uppenbarat sig. Efter att blivit varse Niklas @poptonten Strömstedts planer på att följa upp superhiten Oslagbara [omöjliga att hitta vid en slagning i polisens register, red:s anm]…
GOOGLE6
… med nya #Ogooglebara, inspirerad av svenska Språkrådets nyordslista, då hugger Google som en kobra:

GOOGLEtopp1

”Sluta snacka skit om Google, annars…” var undertexten, i eldskrift, när sökmotorbranschens svar på familjen Corleone hörde av sig, och Språkrådet städar nu i listan, om än under protest.

GOOGLEtopp2

Men detta är bara början. #Bakjour kan nu avslöja att Google inte nöjer sig med Språkrådets uppenbara oförskämdhet, hela internetz ska rensas, grundligt, på googlefientlighet. Arbetet inleddes nyligen när Google letade efter ett nytt hem för sin serverpark (enligt samma modell som Facebooks Halls of Fame i Luleå).

GOOGLE1

Inom kort mejlas ett pressmeddelande från Googles nya huvudkontor i .pngyang

GOOGLE4

… till världens nyhetsredaktioner, ett pressmeddelande ur vilket vi givetvis redan nu kan publicera utdag:

GOOGLE2
[…]
GOOGLE7

Googleflytten till Nordkorea kommer inte som en total överraskning. Sökmotormonopolet och Kim Jong-Un sätter citationstecknen på samma ställe i uttrycket ”free” information, och den nya nordkoreanska avdelningen har redan börjat jobba för högtryck med att blockera googlingar av typen ”google+sucks”, ”I+hate+google” och ”fuck+google”, för att därefter IP-spåra sökarna för ett ”samtal” i enrum. Listan över googlefientliga söktermer är i skrivande stund uppe i 1 245 122 ord och uttryck, och den körs även i detta nu genom Google Translate. På alla språk, inklusive latin.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: