FLASH! @CarlBildt gör tummen ner för SVT:s hyllning – hotar med ”egen version”!

För att ytterligare förstärka Sveriges redan urstarka diplomatiska närvaro i de sociala medierna startade utrikes- och memenister @CarlBildt ett helt svenskspråkigt twitteralias, @CBildt, den 25:e februari i år.

BILDTdoku2

Hittills har Bildt mest använt kontot för att fraternisera med @Expressen:s leading man @niklassvensson och pysa lite ånga efter spridda attacker från @ftonbladet. Men utan att ha sett den själv tar han nu till brösttoner i sågningen av SVT:s tvådelade hyllningsdokumentär Bildt – Excellensen.

BILDTdoku1

Trots att släkten Bildts betydelse för nationens utveckling sedan 1500-talet redovisas i detalj, och trots att intervjumanusets kritiska frågor minutiöst tippexats för ett porträtt av Kung Sol-karaktär (med undantag av ”blir du ofta generad?”-frågan som slank igenom förhandsgranskningen. SVT ber om ursäkt för malören i ett pressmeddelande senast på onsdag) är @CarlBildt alias @CBildt alltså inte nöjd, utan aviserar ”sin version” i ett skarpt formulerat blogginlägg inom kort.

Så vad är det han saknar? Vi har två teorier:

1) Den folklige spjuvern @CarlBildt lyser i princip med sin frånvaro i SVT:s tvåtimmarsepos. ”Göran Persson fick minsann dansa med Doris och bygga sin pranksterimage i Sen kväll med Luuk”, tänkte förmodligen en förnärmad statsman när eftertexterna rullade. Och visst, vi saknar också klickmonstret Fyra bugg… (58 000 visningar på youtube):

2) I skärmdumpen ovan ser vi hur @CBildt desperat jagar klick på sin hijackade @Expressen-intervju med @goranhagglund med ännu en retweet. Detta tyder på ett grundmurat missnöje med statistiken, BARA 54 000 youtubeklick anstår inte en kosmopolit av @CarlBildt:s kaliber…

… att jämföra med exempelvis vilket klipp som helst med den ohängt valpige youtubekometen @williamspetz (här drygt 2 miljoner klick):

En, möjligen klen, tröst i sammanhanget är att @U_Kristofferson:s ohemula och påflugna intervju om några obetydliga obligationer, trots beröm från bildttämjaren @bjornhager

BILDTdoku5

… i skrivande stund bara inhöstat 72 youtubeklick:

BILDTdoku3

NY

Dock: Att döma av Bildt – Excellensen, där @CarlBildt:s monumentala karriärmässiga minnesluckor gör att cirka var tredje fråga besvaras med ett ”det minns jag inte” eller ”det har jag inget minne av” så torde Bildts ”egen version” kunna sammanfattas i ett PM motsvarande ett A4. Icke desto mindre intressant, förstås, givet att vi talar om en man vars karaktärsbrister, också enligt SVT, är asymptotiskt sig närmande noll.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: