Efter att @Medierna sänkte @ftonbladet:s sexannonser – vad händer med #wumo?

Ah! Det är Sportbladet @JanHelin pratar om, inte "wumo.

Ah! Det är Sportbladet @JanHelin pratar om, inte #wumo.

Nyligen tvingades @ftonbladet:s publisher @JanHelin, höjd över all misstanke, till reträtt efter ett inslag i interngranskningsorganet @medierna. Efter att en lyssnare påpekat att annonserna för telefonsextjänster tar mer plats än damidrott i Sportbladet sprang Helin hem till redaktionen och kastade om blytyperna:

SEX1

Den blixtsnabba helomvändningen kan betyda att även sexistbonanzan HELT NORMALT (Sveriges roligaste höhömorsajt, presenterad av Nöjesbladet) nu ligger i stöpsleven. Den kan också förklara att @JanHelin idkat kompakt radiotystnad kring #wumo, det danska humorteamet, som gödslar HELT NORMALT med skämtsexism, skämtrasism och skämthomofobi, och lämnat åtskilliga krav på kommentarer obesvarade sedan den 20:e februari (läs allt här!). Då hade @dreadnallen samlat ihop ett försvarligt exempelkartotek

SEX6

SEX4

… som också fyllts på med nya fynd, som ”lösningen på alla problem (ett knullskjul mellan ”Manstaden” och ”Kvinnobyn”) och prislappen man kan sätta på snart sagt vilken kvinna som helst:

SEX5

Vi har väntat på en reaktion från @JanHelin i en dryg månad…

SEX3

… och hoppas nu att den fördröjda ryggmärgsreflexen på sexannonserna i Sportbladet nu gör att frågan om #wumo:s framtid också kommer till ett avgörande. Om @ftonbladet väljer en annan modell än i pollen ovan står det naturligtvis @JanHelin fritt, men vi hoppas att han pingar @bakjour och @dreadnallen innan man går till @medierna.

UPPDATERAT 3 april kl 08.00: Under en och en halv månad har @ftonbladet:s publisher @JanHelin låtsats som det regnar och inte ägnat den AB-sponsrade #wumo-sexismen en enda tweet. Vi kanske får nöja oss med det, och istället läsa hans söndagskrönika som ett slags svar även på våra och @dreadnallen:s frågor. Vi tolkar: Efter att PK-maffian ännu en gång gjort kvällspressen rumsren och tvingat bort telefonsnuskannonserna ur grabbarnas egen Sportbladet, så kanske #wumo är den garant för att @ftonbladet inte ska bli Sveriges Radio. Det viktigaste som finns för @JanHelin är att ligga i botten på förtroendebarometern, och då är lite skämtsexism, skämtrasism och skämthomofobi right up his alley.
SEXny

/ @kallekarlsten

Annonser
2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: