”Jag har healat för många!” Bloggosfärens egna sanningar – tillräckligt för @Expressen!

Inom gammelmedia tycks fortfarande råda en kvävande konsensus kring kravet på bevisföring. Ibland går det som neojournalist inte att skilja en tidningsredaktion från en skickligt utförd mordutredning i detta avseende, varför det tål att påpekas, igen och igen, att journoz inte hanterar rättsskipning, utan nyheter. Här är det snabba ryck som gäller, och vissa mediehus (TV4) har skådat morgonrodnadens löftesrika horisont och anlitar regelbundet sierskor och astrologer för att om möjligt brejka senaste nytt några minuter innan det inträffat.

Nu följer @Expressen TV4 i spåren. Vetenskapsjournalister av den gamla stammen skulle förmodligen flagga rött för varje källa som uttryckligen kallar sig ”healer”, men @Expressen trotsar bevisbördans gravitation och nöjer sig med healerns egen blogg som enda input.

REGINA1

”Det som fått Regina Lund så överarbetat [sic!] är hennes arbete med healing. ‘Har jobbat och healat lite för många’ […] skriver hon [på sin blogg].” Inga krusiduller, inga brasklappar, @Expressen vidimerar Regina Lunds version som hade de egna vittnen på redaktionen.

Varje faktagranskning ogjord är en halv pyrrhusseger för neojournalismen. Tack för det, @Expressen!

/ @medieprofil (tipstack till @jonten359)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: