NEOCHOCK! #TV4 snöper #veckpol – @U_Kristofferson slår tillbaka!

UPPDATERAT 12 april kl 10.15: Det finns två sorters tyckonomer. De som går till attack mot cheferna, och de som springer till dem.
KRISTOFFERSON

UPPDATERAT 11 april kl 17.10: Kolla här, n00bs! Så här ska en slipsten dras: @dagens_media:s @dantethomsen tackar för tipset, och vi var för ett ögonblick oroliga för att kredden var på väg. Men rewriten i @dagens_media är föredömligt okreddad. Ett neojournalistiskt skolboksexempel!
OKREDD

Morgonrodnadens ljus faller med särskild lyster över neojournalismen denna morgon, när TV4:s @U_Kristofferson skriver realtidsrabulist på sitt visitkort efter en förödande kanonad av tweets, en rant med sylvass udd riktad mot fadershuset.

Den, ranten, kom som en blixt från en klar himmel, och hade lämnat gammelmedias feodalherrar i chock, om de haft twitterkonton. Nu lämnas den istället för tolkning, och kan inte uppfattas på annat sätt än som ett brandtal för neojournalismen och nybyggarandan i landet Internetz.
VAUDEVILLEny
VAUDEVILLE1
VAUDEVILLE2
VAUDEVILLE3

Vad utlöste detta generalangrepp mot Nyhetsbolagets framtidsfientlighet? Var hittar vi den tändande gnistan under krutdurken? I skrivande stund kan förmodligen ingen dra några tvärsäkra slutsatser, men den styvmoderliga behandlingen av @U_Kristofferson:s tyckonomvaudeville Veckans politik kan vara svaret, särskilt i ljuset av SVT:s bredaxlade lansering av utmanaren @matsknutson:s #veckpol-travesti Politik i fokus (#polifokus #filiokus) som avfyras som ett senkommet nyårsfyrverkeri idag.

VAUDEVILLE5

SVT lyfter alltså upp #Polifokus i prime time-arketypen och publikmagneten @gomorronsverige, samtidigt som trailern för Veckans politik ligger på hold i TV4:s trailerbank.

VAUDEVILLE6

Så här kan vi inte ha det. Nu kan ni se @U_Kristofferson:s trailer även här.
Håll till godo! Och leet the games begin!

/ @kallekarlsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: