#Tevattengate part 2 – @ulrikagood i #Black-battle med leetkloutister!

TEtopp5

Vet inte hur det är med er andra, men vi har fortfarande vinterns #tevattengate i färskt minne, denna virala härdsmälta i cinemascope. En till synes oskyldig skämttweet från @annasahlin rullade igång upploppsstämning bland sociala medier-experterna, som såg sin yrkesheder först sandblästras, därefter dras en kilometer i urin och aska. Den utlösande tweeten lanserades helt nyligen internationellt, illustrerad av den vindsnabbe satirtecknaren @wistikent.

TE1

Nu verkar det vara dags igen, om än i mindre skala.

TEtopp4

Den tändande gnistan tycks vara en twittrad fråga från copywritern @ulrikagood, omsorgsfullt betad för att kunna angla kloutkalifer…

TEtopp1

… varpå två leetkloutister, två av branschens verkliga gammelgäddor, nappade direkt.

TE2
TE3

(@ulrikagood och @deeped har sedan tidigare en komplicerad relation, bland annat efter en infekterad debatt om anekdoter och sanningshalt)

TEtopp3

TE8

Kanske är det för att inte väcka den björn som sover, som @jocke drar streck i debatten här. Han har nämligen en egen, lågintensivt puttrande kampanj igång, och vill säkert inte att frifräsare och amatörer skall in och störa den.

TE6
TEmc1
TEmc2
TE7

Vi kan ju dock inte vara sämre. Här krävs en #bakjour-ceritfierad hamburgare, ett neojournalistiskt meal med extra allt. Men i brist på egna idéer åker vi snålskjuts på @ulrikagood:s förslag. Som redan är en vinnare.

TEmc3

Så: Rösta fram McLeet! Och McN00b! Med extra mycket kloutgurka och en Milkharlemshake on the side (tipstack till @johanljungstrom).

/ @kallekarlsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: