@MattssonHelin: Bambuserbaronernas succépodcast – vi gissar innehållet i ansnitt 2!

UPPDATERAT 28 april kl 20.20: Magkänslan svek oss. Inte ett ord om #wumo, vad det verkar.
MATTSSONochHELIN5

MAGKÄNSLAN

Efter succépremiären av bromantiska superduon @ThomasMattsson:s och @JanHelin:s nya kiss-and-tell-podcast är det många som försöker lista ut agendan för andra avsnittet. I det första ägnade gammelmedias mäktigaste partners in crime en god stund åt att medelst både gråt och bannor försöka besvärja den twittermobb som skrämmer bort viktiga röster bland svenska mediechefer från twitter. Här ett utdrag ur det resonemanget:

BETNER5

Vi ger oss nu på en välgrundad gissning om innehållet i succépodcasten @MattssonHelin:s andra avsnitt:

1) Just nu befinner sig @ThomasMattsson för att tävla om ÅretsTyckonomvaudeville i New York…

MATTSSONochHELIN3

… och poddcasten kommer med säkerhet att innehålla en försvarlig del humble brag, oavsett om @Expressen vinner eller ej. Vi har svårt att följa helgens tilldragelser via instagrammade exteriörer kring Times Square, eftersom @niklassvensson har blockat oss, men vi önskar givetvis lycka till.

Men framför allt vill många, både leeten och undervegetationen, höra de nyblivna bambuserbaronerna @ThomasMattsson och @JanHelin resonera vidare kring rädslan för den kvävande pöbeln på twitter, och dess puppet master, @Magnusbetner. Här finns också en del nytt stoff att teoretisera kring, som att @niklassvensson helt nyligen i en DM-konversation utnämnt @Magnusbetner till en av sina ”vassaste kritiker”, medan hans chef @ThomasMattsson samtidigt betecknar Betnér som en ”falsk mediekritiker”.

BETNER1
BETNER2

2) Som bekant är kvällspressen en av de avdelningar inom gammelmedia som i högst grad bygger sin verksamhet kring att avkräva svar, både bland AFK-makthavare, twitterleeturger och kreti och pleti. Den som inte svarar får skylla sig själv offentligt i ett uppslag i @ftonbladet, i exceptionella fall på sidorna 2-4, 6-8 och 10. Därför kan det tyckas en smula märkligt att @ftonbladet:s publisher @JanHelin ännu inte med så mycket som ett semikolon kommenterat kritiken mot tidningens satsning på ”Sveriges roligaste humorsajt” HELT NORMALT, där AB, som gillar olika, kryddar sitt utbud med skämtrasism, skämtsexism och skämthomofobi från danska höhömorduon #wumo. Vi har exempelvis väntat i ungefär två månader på svar från @JanHelin, och gissar nu att han inväntat rätt plattform att förklara twitterpöbelns medvetna missförstånd kring #wumo. Och rätt plattform är förstås en podcast med mogulbuddien @ThomasMattsson.

3) Vi tror även att @ThomasMattsson kommer att förklara närmare varför Christina Jutterström under tiden som chefredaktör på @Expressen kallades Juttan bakom ryggen, men Christina i samtal med medarbetare. Det kan möjligen tolkas som fegt intrigmakeri och härskartekniker så som det framställs i @ThomasMattsson:s blogg…

MATTSSONochHELIN4

… men det finns säkert en naturlig förklaring.

Slutligen, den som önskar kritisera eller på annat sätt komma med synpunkter kring @Expressen:s och @ftonbladet:s publicistik, mejla ditt CV och ditt aktieinnehav till thomas.mattsson@expressen.se. Eller besvara pollen nedan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: