PODDCHOCK! Supersuccé för @mattssonhelin – men vem är det som kör?

Spänningen stiger inför avsnitt tre av poddcasten @mattssonhelin, iTunesburen kinesisk ryggkliare i mp3-format för mediesveriges mäktigaste pojkmän, @Expressen:s @ThomasMattsson och @ftonbladet:s @JanHelin. Första avsnittet (Falska mediekritiker & Jäkelskap) och andra avsnittet (Kan man släppa ner en femkrona i en kopp kaffe från fikaautomaten på Miami Herald och fortfarande se myntet?) är redan avverkade, med bravur, och nästa trekvart av högoktanig mediemogulism, med arbetsnamnet ”We won’t let The Sun go down (on our buddy love)”, väntar om hörnet och just nu trålar superduon nya samtalsämnen via twitter:

MHpodd1

Den högintressanta frågan om vem som twittrar från det redan historiska twitterkontot återkommer vi till strax, men det finns naturligtvis en ocean av publicistiska dilemman och framgångssagor att ösa ur:

MHpodd2

Svaret på @simonlofving:s fråga har vi i princip fått svar på redan efter två avsnitt, i första avsnittet reste @JanHelin och @ThomasMattsson från varsitt håll till podcastgurun och webbstrategen @sigge Eklund:s till inspelningsstudio omskrudade klädkammare, i andra avsnittet reste @JanHelin till San Fransisco för att lite äventyrsturism i det amerikanska medielandskapet, och i det kommande avsnittet reser @ThomasMattsson till New York i samma ärende.

@ArashGilan:s fråga kräver också svar, eftersom spekulationerna redan är igång: Att @ThomasMattsson hittills vägrat följa @sigge:s male bonding brother @alexschulman på twitter, är det anledningen till att andra avsnittet fick spelas in på Mattssons tjänsterrum och inte i @sigges garderob?

MHpodd9

MHpodd5
NSb

Men denna podcast, mediemogulernas svar på Pluras kök, väcker som väntat också kritik för sitt superbromantiska tilltal.

MHpodd6

Så låt oss bena ut detta en gång för alla. @H_Viita har rätt i att under den första minuten hinner man avverka inte mindre än åtta män (Mattsson och Helin inräknade) som på ett eller annat sätt, antingen som upphovsmän eller entusiastisk publik, bidragit till succén hittills (alla kritiska synpunkter lämnas därhän, i kvällspressbranschen vilar inga ledsamheter och falska mediekritiker göre sig icke besvär i detta leettempel). När så en kvinna namedroppas för första gången låter det som följer:

@ThomasMattsson: ”Men Josefin Sundström, TV-känd, henne förstod jag interiktigt, hon skrev så här…”
MHpodd3
”… vad tror du hon menar med det?”

@JanHelin: ”Ja, det var en intressant reflektion, Josefin är ju tillsammans med Klas Lindberg som jobbar hos mig, vi skulle ju namedroppa
litegrann, det måste ju… ändå kul i mediabranschen, jag gissar att hon tycker att vi ska sprida den utanför mediakretsar!”
MHpodd4

Slutligen till veckans viktigaste fråga: Vem rattar twitterkontot @MattssonHelin? Är det Mattsson och Helin, som likt det gammelmediala självskrytets Cheech and Chong delar på uppgiften och spelar fyrhändigt på iPad, eller är det, som många tror, @sigge Eklund som spökskriver? En tydlig ledtråd som pekar mot den senare är att kontot följer blott en enda twittrare…

MHpodd7

… något som skulle ta den virala självsmekningsritualen till en helt ny nivå.

Vi inväntar nu ivrigt det fortsatta e-riksgatan för den bromantiska poddcastkultens Plymouthbröder

MHpodd8

… med en viktiga skillnaden att den gammelmediala guden glömde förbjuda webb-TV.

/ @kallekarlsten

UPPDATERAT 30 april kl 23.40: Vi förväntar oss också en fullständig inkomstdeklaration, (så kallad ”öppen löneklubb”) från @mattssonhelin och nedåt, i något av kommande avsnitt!
MHpodd10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: