Digital hackordning splittrar @lliansen!

Aldrig tidigare har splittringen inom @lliansen varit tydligare. Den svenska regeringsmakten präglas ju sedan 2006 av en ständig kamp mellan den nymoderata husbondens röst och den trehövdade doakören FP, KD och C++. Och i tider när det digitala inflytandet i praktiken övertrumfar både förvaltningslag och utskottssammanträden, och @fragaCarlBildt, utrikesministerns halvtimmeslånga frågestund på twitter två gånger om året, blivit något av tyckonomins Hylands hörna, då är twitter.com den självklara tummelplatsen för toppolitikens tuppfäktningar.

Mot den här fonden studsar nu @goranhagglund:s bottenlösa besvikelse som en ouppvärmd squashboll.

VERIFIED1

What’s wrong with this picture? Något viktigt saknas, en liten, för de oinvigda obetydlig detalj, som sätter hela @llianssamarbetet på spel.

Den tandkrämsblå verified-plutten.

De andra @llianspartierna har redan fått den. Men inte Kristdemokraterna!

Utrikesminister @carlbildt, nymoderaternas virala spjutspets, har den.

VERIFIED2

C++ledaren, näringsminister @annieloof har den.

VERIFIED3

Och nu (rub it in!) har även Folkpartiet fått sin hett eftertraktade verified-stämpel, som en viral talisman, på EU-kommissionären Cecilia @MalmstromEU Malmström.

VERIFIED4

Som vanligt står KD bredvid och stampar när de övriga partierna bekvämt slår sig ned på stolarna i denna Regeringens ständigt pågående Hela havet stormar. En tröst i bedrövelsen för den åter @kterseglade @goranhagglund är att @carlbildt:s hydeliknande superpolemiska och hetsblockande alias @CBildt än så länge också saknar verified-status…

VERIFIED5

… vilket samtidigt kan betecknas som ett potentiellt hot mot rikets säkerhet, när den svenska incidentberedskapen numera bygger på att det officiella Sveriges nyckelpersoner lyckas övertyga Twitters management om sin digitala personas autencitet.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: