@carlbildt i #RingP1 – en elegant avledningsmanöver!

Uppmärksamheten på 97% av svenska twitter har under förmiddagen varit fastnaglad vid @carlbildt:s medverkan i #RingP1. Det tycks ha börjat med att utrikesministern satt på sitt arbetsrum på twitter och hade tråkigt, blickade ut genom fönstret, drömmande om världen som tummelplats för avgörande kosmopolitiska skeenden likväl som sjurätters med andra världsledande viralvrängare…

Från Ekots webb

Från Ekots webb

… varpå han helt sonika plockade upp #RingP1:s kastade twitterhandske (#PingP1) och ringde på heta linjen (#RingP1):

RINGP1

Här kan ni själva lyssna på det historiska samtalet.

Men ur neojournaliskt perspektiv är efterspelet givetvis det otvetydigt mest intressanta.

RINGP1tre

Här utkristalliserar sig några huvudsakliga spår i den efterföljande debatten:

1) Tradmedia-spåret. Varför ringde @carlbildt inte #Ekot som var den redaktion som SÖKT honom, så som artigheten och den gammelmediala etiketten bjuder? Det påminner lite om att dyka upp i Folkets park, nobba byns omvittnat skickligaste danspartner som bjuder upp, för att i nästa ögonblick acceptera inviten från nån som just gått grundkursen i foxtrot och bugg, och som man förmodligen får föra genom Black Jacks dansbandsklassiker Inget stoppar oss nu.

2) Fantomen-spåret. ”Det finns nätter då @carlbildt lämnar storstadsdjungeln och går på gatorna som en vanlig man. Och ringer #RingP1.”

3) The world is not enough-spåret. Konstitutionsutskottet, FN:s säkerhetsråd och allting däremellan äter i princip ur handen på @carlbildt. #RingP1 var hans last frontier, den sista blinda fläcken på @carlbildt:s karta över erövringar av det offentliga samtalet. Veni, vidi, #wiki [ˈweːniː ˈwiːdiː ˈwiːkiː]!

4) Groucho Marx-spåret. @carlbildt tog Groucho, Marxbrödernas leading man, den välklädde, geniale och manipulative pratkvarnen, på orden, kletade på sig en imaginär mustasch och förberedde noggrant sin slutreplig i samtalet med #RingP1: ”I sent the club a wire stating, PLEASE ACCEPT MY RESIGNATION. I DON’T WANT TO BELONG TO ANY CLUB THAT WILL ACCEPT ME AS A MEMBER.” Han trasslade dock in sig i stickspår kring nedrustningen av kärnvapen, och hann inte avisera sin avskedsansökan ur #RingP1:s samtalsklubb förrän nästa lyssnare skulle in i sändning. Räkna därför med att @carlbildt ringer till programmet även imorgon.

#Bakjour kan dock avslöja att den verkliga orsaken till @carlbildt:s avledningsmanöver var att han blivit iakttagen, mitt i centrala Stockholm, utan cykelhjälm (”det finns morgnar när @carlbildt lämnar UD och cyklar på gatorna som en vanlig man”):

RINGP1två

För att undvika @Expressen-löpet HÄR CYKLAR BILDT MITT I STOCKHOLM – UTAN HJÄLM! tog han därför det säkra före det osäkra, ringde #RingP1 och gav #twittercensus annat än trafikvett att tänka på.

RINGP1fem

/ @kallekarlsten

UPPDATERAT 6 maj kl 13.50: Timbro till @carlbildt:s försvar i #RingP1gate:
RINGP1sex
RINGP1sju
RINGP1åtta
RINGP1nio

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: