FLASH! Anders Borgs nya jobb!

NÄSTA1

När Claës Lundin förutsåg neojournalismen i romanen Oxygen och Aromosia 1878 (den svenska sci-fi-litteraturens Minority Report) hade han förmodligen @Nyhetsmorgon, #ajour, Svensk Damtidning eller @Expressen-TV för ögonen. Så fel han hade.

SIARE6

Vad är det @jonten359 har hittat hos @rbetsförmedlingen? Är det @ftonbladet @klicktuellt som söker redaktionssekreterare? Är det @gomorronsverige och #nymo som söker nya kompetenser till sina paneler, som komplement till husnumerologerna? Är det Svenska Dagbladets vetenskapsredaktion som fått blodad tand efter artikelserien Våldets frenologi och helgbilagesamarbetet med vaken.se, och nyrekryterar grävreportrar?

Fel, fel, fel.

SIARE1

Det är alltså inte neojournalismens spjutspetsar som går i bräschen här, utan det som tycks vara Ålands svar på Tommy Wahlgrens imperium Svenska Spel. Om ingen skickat länken till finansminister Anders Borg (M), gör det nu! Precis som @jonten359 antyder öppnar sig här oväntade karriärmöjligheter i det fall att han (mot förmodan) tröttnar på att lajva chefsmeteorolog på Regeringskansliet.

SIARE2
SIARE3

Möjligen kan det ligga Anders Borg i fatet att det…

SIARE4

… hittills varit si och så med hans ”riktiga förutspåelser”. Vi sätter också ett frågetecken i kanten vid ”ålderdomliga kläder” (räknas hästsvans?), men att han har förmågan att uttrycka sig på ett ”kategoriskt och poetiskt sätt” råder det väl däremot inga tvivel om. Hans smak för och erfarenhet av seanser borde också kunna räknas som en merit.

SKONGRESStopp4

Vi uppmanar även @ThomasMattsson och @JanHelin att söka jobbet, efter de framgångsrika mediespaningarna i USA i avsnitt 1-3 av podcasten #mattssonhelin. Allt som krävs är att inkorporera en Magic 8-ball i #Expressenbussen:s rekvisitaförråd.

SIARE5

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: