Värsta RT-stölden hittills!

UPPDATERAT 30 nov kl 22.35: Har inte denne man lidit nog?
STULENextra

Vi har med skräckblandad förtjusning noterat hur #RTstöld:en gått om phishing som den vanligaste brottsrubriken på internetz. Tidigare idag nåddes vi av det kanske mest flagranta exemplet hittills:

STULENtopp

Låt oss skärskåda innehållet i @lobbin:s länkar. Ett SJ-skämt signerat programchefen för Digitala fri- och rättigheter på @fores_sverige och före detta språkröret i @gronungdom, @JakopDalunde sprids nu som en gräsbrand på Facebook:

STULEN2

Och nej, @JakopDalunde, var knappast först med det här skämtet. I en lista över 2011 års bästa tweets hos #ajour hittar @lobbin det troliga ursprunget:

STULEN1

Skadan är dock redan skedd, och efter den explosionsartade spridningen på Facebook börjar @JakopDalunde:s fame som upphovsman till det populära skämtet sippra ut även i twitterflödet.

STULEN3

Frågan är om det går att stoppa RT-stölderna. Vi försöker i alla fall med en poll.

1 kommentar
  1. Hej Bakjour. Stölden var inte avsiktlig, jag kände vid tweet-tillfället inte till vem som var upphovsman till skämtet. Jag såg det anonymt på fb och spred vidare. Har vid flera tillfällen gjort offentlig avbön för detta och bett om ursäkt för misstaget till Fredrik T Olsson.

Lämna en kommentar